Signature Space Created For PR Firm

As clients walk into the reception area, they see a rolling, reclaimed-wood ceiling, playful stacks of seating, and large, customizable display screens. As clients walk into the reception area, they see a rolling, reclaimed-wood ceiling, playful stacks of seating, and large, customizable display screens.

Interior designer Christopher Grubb, IIDA, NKBA, and his team at Arch-Interiors Design Group, Beverly Hills, CA, were charged with creating a unique signature space for global PR giant Weber Shandwick’s Los Angeles headquarters. There were three main requirements for the project:

ensure the design and overall look manifests the way employees view the company from the insidereflect the firm’s commitment to eco-consciousnessmake maximum use of the small amount of natural light that is available inside the space.The design combines a mixture of multi-functional environments, including individual offices, benching workstations, a media room, a war room, a kitchenette, and a meeting room. The design combines a mixture of multi-functional environments, including individual offices, benching workstations, a media room, a war room, a kitchenette, and a meeting room.

At the beginning stage of the design phase, Weber Shandwick management asked the employees to share their design and furnishing ideas. They wanted to be sure that the overall look and concept reflected the way the company was viewed internally. Employees posted inspirational images of furniture, finishes, and various examples of interior spaces on a shared online board.

According to Grubb, it was tricky to design for a client whose employees had direct input into the design concept. However, one of his trademark skills is making everyone involved in a particular project feel like their needs and desires are acknowledged. He used his innate ability to interpret why individuals like a particular element to select furnishings and materials that spoke to every request.

To meet the company’s rigid ecological standards, Grubb used sustainable products including reclaimed wood on the curved ceilings, decorative LED fixtures, quartz-aggregate countertops, and other products and materials that met LEED certification requirements. (Certification is pending.)

The office accesses only one exterior building wall, so therefore has only one row of windows to allow in natural light. To make efficient use of the natural light, Grubb maximized its distribution throughout the space. He positioned the communal rooms, such as the lunchroom, along this wall so that all employees could enjoy the natural sunlight. He maximized light distribution by using glass partitions wherever possible and positioned an island of workstations in the middle of the space.

The office accesses only one exterior building wall, so therefore has only one row of windows to allow in natural light. The office accesses only one exterior building wall, so therefore has only one row of windows to allow in natural light.

The design combines a mixture of multi-functional environments, including individual offices, benching workstations, a media room, a war room, a kitchenette, and a meeting room—all with access to the natural light source. In addition, the design includes a calling/mother’s room for full privacy.

Grubb maximized the distribution of light by using glass partitions wherever possible and positioned an island of workstations in the middle of the space. Grubb maximized the distribution of light by using glass partitions wherever possible and positioned an island of workstations in the middle of the space.

The loft-like space mixes modern design with organic materials and playful elements, which feel at once whimsical and purposeful. Grubb used a gray color palette, which offers a sophisticated nod to the company’s beginnings in 1974. He added hexagonal carpet for dynamic texture, plus contemporary furniture and modern colors such as lime green and orange to reflect the company’s relevancy in today’s business, social, and economic climate to their diverse array of clients.

Hexagonal carpet provides dynamic texture, and contemporary furniture and modern colors such as lime green and orange reflect the company’s relevancy in today’s business, social, and economic climate. Hexagonal carpet provides dynamic texture, and contemporary furniture and modern colors such as lime green and orange reflect the company’s relevancy in today’s business, social, and economic climate.

As current or future clients first walk into the reception area, the rolling, reclaimed-wood ceiling, playful stacks of seating, and large, customizable display screens, reflect the creativity found behind the office doors.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s